Там е проблема че не върви и преди като я купих беше такава и колкото хора са я гледали всеки казва че не е наред нещо с двигателят мисля че има некакъв малък проблем наи-вероятно щото всичко съм проверил мамкаму а колата си е все същата без промяна неможе да ми кажеш че 5коня имат кой знае каква разлика при положение че става въпрос за почти еднакви купета говоря за 156 2.0 16 155к и 155 2.0 16 150 коня карал съм 156 2-ка и моята в сравнение с нея е 1.0 двигател .
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем 155 2.0 16V SUPER
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от alfaromeo155 Покажи съобщениеТука нещо се обърка не виждам смисъл да дам 100лв за пътни до София пък и предполагам все някой може да помогне да даде някое козче от форума тука макарче 99% от всички тук да го кажа по културно неграмотни откъм ремонти и диагностика по италиански бегачкиAlfa Romeo 166 2.0 TS 2001
Comment
-
и как ако не е тайна се "мери" датчика на хол...... и да е 900ома?
става дума за магнито-индукционния предполагам.
хол-а трудно се измерва с омметър
А и какво като КТС-а е последен модел....безжичен..... ако няма кой да си говори с негоLast edited by gallena; d.m.y г., 23:00.Alfa Romeo 155 Super
2.0 16V TS
Comment
-
Интересно..при толкова смени да не върви тая кола...колега пропускаш нещо...Както казаха колегите по-горе, направи читава диагностика и тогава давай париАR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS
Comment
-
Първоначално публикувано от alf Покажи съобщениеа с катализатор ли си.
и на 2ра до колко км/ч стигаш - сериозно питам - ако е сменяван преди тебе диференциал и/или кутията да не би дса са оплескани предавките.
интерсна загадка
Нищо ,че сте правили двигателя...sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Май някои колеги не са наясно казах за ктс-а защото аз се занимавам с автодиагностика не съм много опитен по автоел. проблеми но със софтуер се занимавам от 10години .
Относно колежката дето попита за датчик хол,дебитомер,датчик разпределителен вал,датчик за температура на засмукания въздух и другите датчици съм замерил с един мултимер който е професионален цената му е почти хилядарка който мери също така ламба сонда и още много други работи напр. за лабдата ако нямаш диагностичен хардуер пак може да се замери с него просто си показва LOW или HIGH ако не работи 0.45 волта дава всичките тези стойности също така ги има в много програми и мануали аз например черпя информация от аутодата там си има диагностики на датчиците и са записани какво трябва да е съпр. на съотв. датчик.
Скоро се консултирах с колега който се занимава много с алфи и като му споделих всичко което съм пробвал въпреки че и той е казвал че тази кола не е наред нещо сподели че друг човек искал да я купи преди мен но не я взел именно заради това че нещо няма вътак.Та засега доколкото разбрах от него тои каза че се съмнява коляновиат вал или целият блок с коляновият вал да са от друг мотор който не е 2.0 и да се получава това.Преди време същият човек ми даде съвет да си проверя центровката защото има вероятност разпределителните валове да са от 1.6 и ако са става такаче гърбиците на валовете не натискат повдигачите както трябва и от там да се получава това спъване но след като проверих се оказа че са точно така смятам да отида тези дни и да я разгледам с този колега тъй като той има много повече опит и с това си вади хляба малко повечко от сервиза кадето работя аз но това няма значение .
---------- Post added at 21:20 ---------- Previous post was at 21:18 ----------
mimouzunov:Между другото това не съм го правил деба може да пробвам дето викаш нищо че всичко е сменено може да излезе там проблема ако излезе там със сигурност работата отива на колянов вал тъй като клапаните нямаха проблеми както и сегменти и всичко останалоУтре вечер може да пробвам
---------- Post added at 21:23 ---------- Previous post was at 21:20 ----------
alf:По принцип имаше катализатор ама го изкормих сега е кухо гарнето ватре няма нищо в него.Преди 2 дни пробвах със свалени гърнете за да видя да не би нещо да има задръстване в тях ама немаше подобрениеAlfaRomeo forever and BMW never!!!
Comment
-
Ако си сменял сегмети щеше да разбереш, ако кол. вал не е от 2 литра защото недохода ще е сериозен... Ако се съмняваш за 1,6 - това го оставям без коментар...
Разпределителните валове на 1.8 и 2.0 са еднакви, ако е от 1.6 и си го зацепвал с пети за двойка - просто няма как да стане. Не искам да те обидя, ама или не всичко от това дето си изредил си го правил или и ти си от тези цитирани от теб
99%...
П.П. Относно скъпите мултимери - на тази кола датчиците можеш да ги мериш и с такъв от 5лв. Стига да знаеш какво правиш.Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed
Comment
-
Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщениеАко си сменял сегмети щеше да разбереш, ако кол. вал не е от 2 литра защото недохода ще е сериозен... Ако се съмняваш за 1,6 - това го оставям без коментар...
Разпределителните валове на 1.8 и 2.0 са еднакви, ако е от 1.6 и си го зацепвал с пети за двойка - просто няма как да стане. Не искам да те обидя, ама или не всичко от това дето си изредил си го правил или и ти си от тези цитирани от теб
99%...
П.П. Относно скъпите мултимери - на тази кола датчиците можеш да ги мериш и с такъв от 5лв. Стига да знаеш какво правиш.
ама тая кола да не тръгне??!!!
не знам абе колега
най лесно знаш ли кво да не береш ядове купи си нова и толкова ти явно имаш парички за толкова мащабни ремонти ми да си беше взел още една кола бе брат ми, не искам да те обиждам или нещо такова, просто ми се струва малко ... смешно цялата тази работа по прости сметки ремонта ти излиза близо 2 бона ... за колко я взе тая кола само да питам???Last edited by Rider_alfa155; d.m.y г., 13:57.
Comment
-
има и един друг проблем
когато бях с запушена генерация го имах този проблем
виш случйно дали некой от гърнетата да не е игоряло от отвътре да са паднали преградите така че да не може да изкара въздуха
другото което се сещам е вариатора как е жив ли е или ?? да не е заварен че бях видял в форума един дето го бяха парнали с електроженаVolvo S80 2.0 T5 180hp
Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto
Comment
-
Писах достатъчно много аде ще помоля всеки който реши да пише по темата да прочете парво преди да пише вече споменал че съм свалял гарнетата и пак е същата работа съответно да кажа само за колегата Rider_alfa155 дето много го гони агония колко пари съм дал еми дал съм 450-500 лв. за всичко което съм сменял което вкл. гарнитура на глава,клапани 8бр.гумички на клапаните сегменти семеринги за рапределителните валове и за коляновия вал това се сещам че купувах.Пари за труд не съм давал ако колегата дава то аз не съм дал пари за труд понеже си я правя сам с колегите.
WhitePower:аде стига така маняче си ама това изказване за вариатора няма нищо общо прочети малко маслен вариатор не работи на ниски обороти тръгва след 2500 -2700 оборота такаче той не е проблема.
Ilko Ivanov:Ако си прочел по обстойно ще видиш че съм писал "правил съм центр. с пети за 1.8,2.0" знам че са еднакви именно затова реших да сложа по малките пети от 1.6 ако пасват идеално значи валовете са от 1.6 те са еднакви и по принцип е вазможно да се сложат но гърбиците са по-малки но и там не е проблема.AlfaRomeo forever and BMW never!!!
Comment
-
gallena:незнам със какво се занимаваш но аз се занимавах 10год. с компютри кое според теб е трудното ?Никога не съм се занимавал с автоел. затова казах така.Колата на ктс-а не вади никакви грешки гледал съм действителни стойности и всичко си го вади в нормите.AlfaRomeo forever and BMW never!!!
Comment
-
само да ти кажа колега не ме гони никва агония ама как да е, ти казваш че си сменял датчици, бензинови помпи дебитомери бобини и какво ли още не а сега ми каваш само клапани добре де може да си ги намерил на занем лошо няма и все пак не, ти и направи на тази кола основен ремонт през аспуха едва ли не, видя всяко болтче и всяка гайка по твоите думи и колата пак не върви
и само да питам щото пишеш че от 10 години се занимаваш с диагностики, това на колко ще рече че си започнал на 16 ??? и как да е ако имаше проблем щеше да е решен при този ремонт.... остават ти два вариянта или наистина те гони параноя че на колата и има нещо или направо си смени колата както казах, по добре ще е и за теб и за нея, айде като намериш проблема(ако има такъв) да го споделиш с нас та ако някой хване такава неизлечима болест да те споменава с добро
айде брат със здраве и успех с начинанието
П.С. ако питаш мен не мъчи повече колата ами си купи някое голфеLast edited by Rider_alfa155; d.m.y г., 21:37.
Comment
Comment